Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că numărul de îmbolnăviri va continua să crească în perioada următoare şi că măsurile adoptate până în prezent de autorităţile române ”probabil că nu sunt suficiente” pentru că unele dintre ele au fost adoptate târziu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu cred că această creştere va continua şi singura soluţie - sigur trebuie să mergem în paralel cu această evaluare şi creştere a numărului de paturi, în secţiile obişnuite şi mai ales de terapie intensivă -  dar asta nu e o soluţie care să ne ducă la un rezultat. Noi trebuie să revedem foarte rapid cum funcţionează sistemul de sănătate publică care să poată să permită identificarea rapidă a cazurilor, contacţilor, testarea lor şi izolarea lor care să oprească creşterea”, a declarat, marţi seară, la TVR, Alexandru Rafila. 

Întrebat dacă măsurile care au fost adoptat sunt suficiente, Rafila a explicat că, în opinia sa, acestea nu sunt de ajuns.


”Măsurile luate până acum probabil că nu sunt suficiente pentru că, din punctul meu de vedere, anumite măsuri au fost foarte târziu luate, iar sistemul de sănătate publică a fost nefuncţional, în bună parte, începând din luna iunie” a răspuns Rafila. 

Acesta a explicat că ”un pachet de măsuri eficiente trebuie să abordeze toate palierele”.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 4.724 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2, numărul total al cazurilor de COVID-19 ajungând la 217.216. De asemenea, s-au înregistrat şi 104 de decese - cel mai mare număr de la declanşarea pandemiei - bilanţul fiind de 6.574. În prezent, 824 de persoane sunt internate la Terapie Intensivă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.