Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, vineri, referindu-se la rezultatele fals pozitive ale testelor făcute copiilor, că sunt unii care probabil nu ştiu să le utilizeze sau ”poate sunt şi persoane care glumesc atunci când fac aceste teste”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alexandru Rafila a fost întrebat, vineri, despre rezultatele fals pozitive ale testelor făcute copiilor şi a afirmat: ” Apropo de calitatea rezultatelor sunt unii care probabil nu ştiu să le utilizeze (...) sau poate sunt şi persoane care glumesc atunci când fac aceste teste şi le raportează ca fiind pozitive”.  

Ministrul a precizat, totuşi, că trebuie să continue campania de testare.  

Întrebat despre disponibilitatea testelor în şcoli, ministrul a afirmat: ”Această achiziţie a fost făcută de IGSU şi ONAC. Nu avem nici cea mai mică informaţie. De ce să discut cu domnul Arafat? Nu este atribuţia Ministerului Sănătăţii să se ocupe de distribuţia testelor în şcoli”.  

Ministerul educaţiei a anunţat că pentru săptămâna viitoare există doar jumătate din testele necesare.  

În multe dintre unităţile din ţară copiii nu au primit teste pentru testarea care ar fi trebuit făcută luni dimineaţă, înainte de ore.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.