Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila şi Secretarul de Stat Alexandru Rogobete au participat la Bruxelles, în cadrul Programului EU4Health, la o discuţie despre Politicile Europene de Sănătate şi impactul acestora asupra dezvoltării sistemului medical din România, ministrul afirmând că asigurarea tratamentului egal, precum şi accesul la medicamente pentru toţi pacienţii din Uniunea Europeană sunt obiective importante pentru promovarea sănătăţii în comunitatea europeană iar implementarea şi menţinerea unui sistem de sănătate eficient, precum şi asigurarea accesului la servicii de asistenţă medicală pentru întreaga populaţie reprezintă o prioritate pentru Ministerul Sănătăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Sănătăţii, cei doi oficiali au subliniat importanţa asigurării unui tratament egal pentru toţi pacienţii din statele membre ale Uniunii Europene.

”Asigurarea tratamentului egal, precum şi accesul la medicamente pentru toţi pacienţii din Uniunea Europeană sunt obiective importante pentru promovarea sănătăţii în comunitatea europeană. Grija pentru sănătatea oamenilor este un efort comun al statelor membre, instituţiilor UE şi al sectorului privat, pentru a dezvolta politici şi strategii care să asigure distribuirea echitabilă a tratamentelor către toţi pacienţii. Implementarea şi menţinerea unui sistem de sănătate eficient, precum şi asigurarea accesului la servicii de asistenţă medicală pentru întreaga populaţie reprezintă o prioritate pentru Ministerul Sănătăţii”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

În cadrul reuniunii de la Parlamentul European, s-a discutat şi despre importanţa fondurilor europene pentru dezvoltarea continuă a infrastructurii medicale şi a digitalizării sistemului medical.

”România beneficiază de peste 9 miliarde de euro până la finalul anului 2030, din diferite surse de finanţare. Prin PNRR am reuşit să finalizăm proiectele pentru dezvoltarea asistenţei medicale primare, a ambulatoriilor de specialitate, respectiv, să investim masiv în spitale, pentru dezvoltarea secţiilor de nou-născuţi. Continuăm investiţiile în digitalizarea sistemului medical şi realizarea sistemului naţional de telemedicină”, a declarat, Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Evenimentul a fost organizat de Europarlamentarul Cristian Buşoi, raportor pentru EU4Health.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.