Cea de-a treia zi a votului în străinătate pentru alegerea Preşedintelui României se desfăşoară în 776 secţii de votare din Australia, Asia, Europa şi Africa. Până la ora 11.00, au votat 309.228 de alegători la secţiile din străinătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, procesul electoral s-a încheiat deja în Noua Zeelandă, la ora locală 21.00.

Votul în cadrul celor 835 de secţii organizate în străinătate are loc pe parcursul a trei zile, iar cetăţenii români din străinătate pot în continuare să îşi exercite dreptul de vot la acest scrutin astăzi, în intervalul 7.00-21.00 (ore locale).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români din străinătate să vină la vot încă din prima parte a zilei, pentru a evita eventuale aglomerări care s-ar putea crea către finalul programului secţiilor de votare.
Cetăţenii români care votează în străinătate pot accesa harta interactivă a secţiilor de votare pe site-ul oficial al MAE: https://www.mae.ro/maps/4083.

Până la ora 11.00, au votat 309.228 de alegători la secţiile din străinătate. Peste 61.000 de alegători auvotat în Italia, peste 52.000 în Anglia şi peste 40.000 în Spania.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.