Prezenţa la vot la agelerile locale parţiale de duminică a fost de 3,53 % până la ora 9.00, fiind exprimate 3.300 de voturi pe listele electorale permanente şi 314 pe listele suplimentare. Cea mai mare prezenţă la vot se înregistrează în judeţul Gorj, 9,51%. De altfel, doar în judeţele Iaşi, Hunedoara şi Cluj prezenţa la vot este mai mică decât media pe ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Autorităţii Electorale Permanente (AEP), la ora 9.00, prezenţa la vot în cele 96 de secţii de votare era de 3,55%.

În judeţul Gorj votaseră deja 9,51% dintre cei înscrişi pe listele electorale. Procente mari ale prezenţei la vot, de peste 7%, se mai înregistrează în judeţele Suceava, Teleorman şi Constanţa, în timp ce sub media pe ţară se situează judeţele Iaşi, Hunedoara şi Cluj.

Mai mult de jumătate dintre secţiile de votare sunt în municipiul Deva, singurul oraş în care au loc duminică alegeri. Prezenţa la vot în judeţ era de 2,32%, cei mai mulţi dintre votanţi având vârste cuprinse între 45 şi 64 de ani.

Secţiile de votare s-au deschis la ora 7.00 şi se vor închide la ora 21.00.

Potrivit AEP, pe liste sunt înscrise peste 93.000 de persoane. Alegerile au loc în 17 circumscripţii din 13 judeţe. Se aleg primarii din 16 comune şi un municipiu, dar şi Consiliul Local dintr-o comună din judeţul Constanţa.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.