Zece locuinţe modulare au fost scoase de la rezervele de stat şi au fost transportate la Săsciori, judeţul Alba, pentru a fi oferite unor familii ale căror case au fost distruse de inundaţii, anunţă Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MAI, 10 locuinţe modulare au fost transportate în comuna Săsciori din judeţul Alba după ce acest lucru a fost solicitat în timpul videoconferinţei de luni, pentru zece familii ale căror case au fost distruse complet sau aproape complet în urma inundaţiilor din ultimele zile.

"Familiile sinistrate, formate din peste 40 de adulţi şi copii, se vor putea muta chiar mâine în locuinţele modulare. Acestea vor fi racordate la reţeaua de alimentare cu curent electric şi au dotările necesare pentru a putea fi locuite (paturi, aragaz, butelii etc.)", arată sursa citată.

Cele 10 locuinţe modulare au fost puse la dispoziţie de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, în baza aprobării Guvernului. Transportul s-a făcut prin grija ANRS, care va suporta şi cheltuielile aferente, în limita bugetului aprobat.

În cadrul comandamentului de luni, ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a solicitat prefecţilor din judeţele afectate de inundaţii să urgenteze evaluarea pagubelor, acolo unde situaţia hidro-meteorologică permite, pentru a putea solicita de la nivel central ajutoare de urgenţă pentru populaţie, inclusiv locuinţe modulare. 

Aproximativ 18.700 de angajaţi ai MAI au intervenit în ultimele zile, împreună cu autorităţile locale, în sprijinul comunităţilor afectate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase. Efectivele vor rămâne mobilizate în zonele cu probleme până la normalizarea situaţiei şi înlăturarea efectelor inundaţiilor.

Inundaţiile provocate sâmbătă de ploile abundente în localităţile Pianu, Săsciori şi Săliştea au afectat 274 de locuinţe. Angajaţii ISU au intervenit pentru salvarea a 24 de persoane. De asemenea, 40 de autoturisme au fost luate de ape, mai multe străzi au fost distruse şi colmatate şi au fost avariate reţelele de alimentare cu apă, gaz şi electricitate.

Potrivit unui bilanţ prezentat de ISU Alba, în comuna Săsciori, în localitatea Răchita, şase persoane au fost salvate de către personal ISU, s-a evacuat apa din două gospodării, 30 de autoturisme au fost luate de viitură. De asemenea, au fost 34 de locuinţe şi o pensiune turistică inundate, 10 stâlpi de electricitate distruşi, DJ 107A afectat pe 7 tronsoane, un pod afectat. Au fost afectate şi reţeaua de apă potabilă, reţeaua de electricitate şi cea de gaz metan.

Tot în comuna Săsciori, în localitatea Sebeşel, s-a evacuat apa din 7 gospodării inundate, fiind afectate reţeaua de apă potabilă, cea de electricitate şi cea de gaz metan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.