Poliţiştii din Alba au deschis două dosare penale în cazul alegerilor locale parţiale din comuna Horea, fiind cercetate sesizări de corupere a votanţilor. În primul caz s-a reclamat că ar fi fost oferiţi bani unor localnici pentru a vota cu un anumit candidat, iar în al doilea caz s-a sesizat că reprezentanţii unui partid au oferit băuturi alcoolice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Biroului Electoral Local, la alegerile parţiale din comuna Horea sunt aşteptaţi la urne 1.703 cetăţeni cu drept de vot, fiind amenajate şase secţii de votare în satele Horea, Trifeşti, Giurgiuţ, Mătişeşti, Pătrăuşeşti şi Preluca.

În cursa pentru funcţia de primar s-au înscris trei candidaţi, respectiv Marin Nicola Marin, care în prezent este viceprimar din partea PNL, Florin Ispas Neag, de la PSD, şi Ispas Mateş, de la PMP.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, poliţiştii au deschis două dosare penale în care cercetează cazuri de corupere a alegătorilor. Ambele dosare au fost deschise în urma unor sesizări, în primul caz reclamându-se că ar fi fost oferiţi bani pentru influenţarea votului, iar în al doilea caz sesizându-se că reprezentanţii unui partid politic ar fi oferit băuturi alcoolice. În ambele cazuri cercetările sunt continuate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni.

”În primul caz, cel privind suspiciunea de oferire de bani, reclamaţiile nu s-au confirmat, dosarul urmând să fie soluţionat de Parchet. Referitor la a doua sesizare, cercetările sunt în derulare, tot sub coordonarea procurorilor. În ambele cazuri, cercetările se fac in rem”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba.

În comuna Horea sunt organizate alegeri parţiale pentru funcţia de primar după ce fostul primar Corneliu Olar a câştigat un mandat de deputat din partea PNL. Olar a mai fost deputat în perioada 2008 – 2012 din partea PDL. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.