Doi tineri care au rămas blocaţi, sâmbătă, în peretele stâncos din Piatra Secuiului, judeţul Alba, au fost ajutaţi de salvamontişti să coboare în siguranţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Public Judeţean Salvamont Alba, salvatorii montani au fost alertaţi, după ora 16.00, despre faptul că doi tineri - o fată şi un băiat - s-au panicat şi sunt blocaţi în peretele stâncos de deasupra Grotei Studenţilor din Piatra Secuiului, comuna Rimetea.

FOTO: Facebook Salvamont Alba
FOTO: Facebook Salvamont Alba

”Fiind puşi în legătură telefonică cu aceştia, au transmis că s-au abătut de la traseul de creastă cu intenţia de a ajunge la Grota Studenţilor, pe grohotiş. De asemenea, au mai comunicat că zona li s-au părut foarte periculoasă şi au accesat o altă variantă de întoarcere însă au rămas blocaţi în peretele stâncos”, au arătat salvamontiştii, într-o postare pe Facebook.

Astfel, tinerii au fost sfătuiţi să rămână în locul în care se aflau, până la sosirea salvatorilor.

”Salvatorii montani s-au deplasat de urgenţă spre locul indicat, i-au localizat blocaţi pe o brână înierbată. Au fost asiguraţi şi s-a început operaţiunea de evacuare/lansare până la un loc unde să nu mai fie expuşi pericolului. De aici vor putea continua coborârea pe picioarele lor, conduşi şi asistaţi de salvatorii montani”, au transmis aceştia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.