Doi poliţişti din judeţul Alba au fost răniţi, după ce o explozie a avut loc în timp ce aceştia executau o operaţiune de delaborare a unor cartuşe trase. Incidentul a avut loc într-un poligon militar, iar cei doi poliţişti au fost duşi la spital, unul dintre ei fiind externat celălalt rămânând sub supraveghere medicală. Cazul este încadrat ca accident de muncă, iar în urma evenimentului a fost deschis un dosar penal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Incidentul a avut loc vineri dimineaţă, fiind adus la cunoştinţa publicului de către oficialii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba duminică seară.
„La data de 5 aprilie 2024, în jurul orei 10.30, doi poliţişti din cadrul Serviciului Logistic al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, în timp ce efectuau procedura de delaborare a cartuşelor percutate, în poligonul militar din Alba Iulia, au suferit leziuni corporale, în urma producerii unei explozii urmată de împrăştierea de materiale metalice.  Cei doi poliţişti au fost transportaţi la spital unde au primit îngrijiri medicale, viaţa nefiindu-le pusă în pericol. Unul din ei a rămas sub supraveghere medicală”; informează Poliţia Alba. 
În urma evenimentului a fost deschis un dosar penal care vizează infracţiuni de vătămare corporală din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă precum. De asemenea, se fac cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor şi cauzelor producerii acestui incident.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.