Autorităţile din judeţul Alba au decis, sâmbătă, introducerea în carantină, în regim de urgenţă, a Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos, unde peste o sută dintre persoanele internate şi aproximativ 20 de angajaţi au fost infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Măsuri de protecţie au fost dispuse şi în ceea ce priveşte zona din jurul centrului, pe o rază de 500 de metri purtarea măştii de protecţie devenind obligatorie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pe fondul înregistrării unui număr crescut de îmbolnăviri cu noul cornavirus SARS-COV-2 la nivelul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică (CRRN) Galda de Jos, Direcţia de Sănătate Publică Alba (DSP) va dispune de îndată măsura carantinării Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică (CRRN) Galda de Jos”, este decizia adoptată, sâmbătă, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba.

Ca măsură de prevenire a răspândirii virusului în zonă, începând de duminică, 11 octombrie, purtarea măştii de protecţie facială este obligatorie în spaţiile deschise de pe domeniul public, pe o rază de 500 meti în jurul centrului social. Exceptaţi de la această obligaţie vor fi copiii cu vârste sub cinci ani. 

„Consiliul local UAT Galda de Jos va marca, prin panouri dispuse în locuri vizibile, zona în care purtarea măştii de protecţie facială este obligatorie, în spaţiile deschise din proximitatea CRRN Galda de Jos. IPJ şi IJJ Alba vor intensifica activităţile de verificare a respectării măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus SARS-COV-2 la nivelul localităţii Galda de Jos”, au mai dispus autorităţile din judeţ.

Restricţiile stabilite sâmbătă prin deciziaiCJSU Alba se menţin până la închiderea focarului de la centrul medico-social Galda de Jos.

În ceea ce priveşte tratarea celor peste o sută de persoane infectate şi care sunt internate în centru, suferind şi de boli psihice, autorităţile au stabilit că asimptomaticii şi cei care manifestă forme uşoare ale bolii vor fi supravegheaţi şi vor beneficia de asistenţa medicală specifică  în cadrul centrului. Pacienţii care dezvoltă forme medii de îmbolnăvire vor fi transferaţi la Spitalul Municipal Aiud, Secţia Psihiatrie, unde vor beneficia de tratamentul specific.

În acest sens, autorităţile judeţene au dispus Spitalului Municipal Aiud să ia de urgenţă măsuri pentru operaţionalizarea la nivelul secţiei psihiatrie, a 30 de paturi, inclusiv pentru ATI, pentru tratarea bolnavilor psihiatrici infectaţi cu SARS COV 2.

”Pacienţii care dezvoltă forme grave de îmbolnăvire cu SARS COV 2 vor fi transferaţi la Secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, unde vor beneficia de asistenţa medicală specifică”, a mai stabilit CJSU Alba.

Pacienţii cu afecţiuni psihice care cir fi duşi la spitale vir fi tratai în continuare şi pentru afecţiunile din cauza cărora au fost internaţi în centrul medico-social.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.