Treisprezece copii cu vârste cuprinse între 11 şi 18 ani din Suceava, Bucureşti, Argeş şi un supraveghetor, care au fost în ultimele două săptămâni într-o tabără din comuna Ighiu, au fost depistaţi pozitiv cu coronavirus. Inspectorii DSP Alba au fost în control la societatea comercială, care are ca obiect de activitate organizarea de tabere pentru copii, şi au aplicat o amendă de 10.000 de lei pentru condiţii improprii, anunţă alba24.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii DSP Alba au transmis că în perioada 2 – 19 august 2021 au fost depistate 14 cazuri pozitive COVID 19 care au legătură cu tabăra de la Ighiu, 13 la copii care au frecventat tabăra şi un caz la un supraveghetor din cadrul taberei, acesta având domiciliul în alt judeţ, dar care, urmare a anchetei epidemiologice a fost alocat judeţului Alba.

Toate celelalte 13 cazuri au fost alocate altor judeţe din ţară (Suceava, Bucureşti, Argeş) întrucât în urma anchetelor epidemiologice a fost stabilit, conform declaraţiilor persoanelor pozitive şi a supraveghetorilor, că la intrarea în tabără cei 13 prezentau simptomatologie specifică sau erau contacţi direcţi ai celor care prezentau simptomatologie până la momentul intrării în tabără, relatează alba24.ro.

Potrivit DSP Alba, cele 13 cazuri pozitive au fost testate după plecarea din tabără, în judeţele de domiciliu.

Organizatorii taberei au fost amendaţi 10.000 de lei pentru neexecutarea operaţiunilor de curăţenie şi/sau dezinfecţie a utilajelor, ustensilelor, suprafeţelor de lucru în condiţiile stabilite de normele igienico-sanitare în vigoare.

Blocul alimentar, spaţiile de depozitare a materiilor prime şi auxiliare folosite la prepararea hranei sunt neigienizate, paviment necurăţat, mobilier întreţinut necorespunzător, pereţi cu frecvente panze de păianjen, vesela şi echipamente neigienizate, spaţii frigorifice neigienizate.

În ceea ce priveşte condiţiile de cazare, s-a constatat neigienizarea corespunzătoare a camerelor şi a grupurilor sanitare. De asemenea, nu s-a putut face dovada efectuării analizelor/examenelor medicale periodice pentru personal, lipsa produselor biocide necesare dezinfectiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.