Bărbatul de 25 de ani din judeţul Gorj, primul caz de coronavirus din România, va fi externat de la Institutul ”Matei Balş” din Capitală, fiind considerat vindecat după ce şi cel de-al doilea test pentru coronavirus a ieşit negativ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pacientul din Gorj care este internat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "prof. Dr. Matei Balş" a fost retestat pentru noul coronavirus  în cursul acestei zile.

Rezultatul testului este negativ. Urmare a acestui rezultat, pacientul este considerat vindecat şi poate fi externat. Amintim că testarea de astăzi este a doua care are rezultat negativ, primul test care a arătat că bărbatul nu mai este purtător al virusului fiind făcut ieri, 28 februarie”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Bărbatul a fost depistat pozitiv cu virusul COVID-19 (coronavirus) în data de 26 februarie.

Familia bărbatului rămâne în continuare în izolare la domiciliu până la împlinirea perioadei de incubaţie a virusului, de 14 zile.

Până sâmbătă, 29 februarie, la nivel naţional, în 3 dintre cele 5 centre de testare, au fost analizate probe de la 351 de persoane pentru care existau suspiciuni că ar fi putut contracta virusul COVID-19 (coronavirus).

Analizele au fost efectuate în centrele de la Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca.

”Dintre acestea, după cum am făcut public deja până la acest moment, 3 au ieşit pozitive, restul de 348 fiind negative”, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

 

 

 

â

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.