Timpul de aşteptare la punctul de frontieră Giurgiu este joi la prânz de peste 2 ore, acelaşi fiind timpul de aşteptare şi la punctul de frontieră Vama Veche, conform site-ului Poliţiei de Frontieră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - ”În intervalul orar 07-12.00,  la graniţa cu Bulgaria au efectuat formalităţi de frontiera prin PTF Giurgiu pe sensul de ieşire din ţara aproximativ 5000 de turisme şi 20.000 de persoane. Traficul este de 25 ori mai mare faţă de o zi normală. În acest context, facem apel la intelegerea participantilor la trafic, Politia de Frontieră Română, împreună cu colegii bulgari, depun toate eforturile pentru a gestiona situaţia.
Pe sensul de ieşire traficul se desfăşoară pe 6 artere de circulaţie, la capacitate maxima”, anunţă reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.
Ei recomandă pentru evitarea aglomerărilor tranzitarea tuturor punctelor de frontiera existente deschise in regim internaţional şi utilizarea aplicaţiei trafic online disponibilă pe site ul poliţiei de frontiera.
.
ŞTIREA INIŢIALĂ - “Traficul prin P.T.F. Giurgiu la turisme se desfăşoară pe patru artere de circulaţie pe sensul de intrare în ţară şi pe şase artere de circulaţie pe sensul de ieşire din ţară. Pentru autocamioane, traficul prin P.T.F. Giurgiu se desfăşoară pe cinci artere de circulaţie pe sensul de intrare în ţară, şi pe patru artere circulaţie pe sensul de ieşire din ţară. Înregistrăm o medie a timpului de aşteptare ridicată pe sensul de ieşire din ţară atât la autoturisme cât şi la camioane. Aceşti timpi ridicaţi de aşteptare sunt determinaţi de numărul mare de mijloace de transport prezente pentru tranzit într-un interval scurt de timp.Menţionăm faptul că pe Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse se circulă pe câte o bandă pe fiecare sens”, a transmis Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu. 
Sursa citată a menţionat că pentru fluidizarea traficului, au fost suplimentate arterele de control şi numărul poliţiştilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor.
 
Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a anunţat că în perioada 31 mai, ora 07.00 – 1 iunie, ora 07.00, la graniţa cu Bulgaria au făcut formalităţi de frontieră prin PTF Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară aproximativ 1.400 de camioane, 1.000 de autoturisme şi 5.270 de persoane, iar pe sensul de ieşire din ţară aproximativ 1.200 de camioane, 5.250 de autoturisme şi 16.700 de  persoane.
 
Poliţia de Frontieră recomandă  pentru evitarea aglomerărilor tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente deschise în regim internaţional.
Totodată, este recomandată utilizarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe site-ul Poliţiei de Frontieră, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.
De asemenea, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu recomandă pregătirea din timp a documentelor de călătorie precum şi verificarea şi pregătirea documentelor necesare minorilor la ieşirea din ţară, în vederea scurtării timpului de control.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.