Centrul Infotrafic anunţă că, duminică, traficul este aglomerat pe DN 1, Valea Prahovei, atât pe sensul către Capitală, cât şi pe cel către staţiunile montane. La Buşteni, maşinile circulă în coloană, pe o distanţă de 3 kilometri. De asemenea, este aglomeraţie pe DN 39, pe litoral, în Eforie de Nord.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Infotrafic, duminică, din cauza numărului mare de autovehicule care se deplasează dinspre staţiunile montane către Capitală, se circulă intens pe DN 1 Valea Prahovei, între Predeal şi Buşteni.

De asemenea, este aglomeraţie în localitatea Comarnic, iar pe sensul de mers către munte valorile de trafic sunt ridicate în staţiunea Buşteni, pe o distanţă de aproximativ 3 kilometri.

Pentru evitarea aglomeraţiei, şoferii care se întorc de la munte pot folosi următoarele rute ocolitoare: dinspre Braşov: DN 1A Săcele - Cheia - Ploieşti, A3 Ploieşti – Bucureşti, iar din zona Bran - Moieciu: DN 73 - DN 72A - DN 71 - DN 7, respectiv traseul Braşov - Valea Mare-Pravăţ - Stoenesti - Targovişte - Bâldana - Bucureşti sau DN 73 - A1, pe ruta Braşov - Piteşti - Bucureşti.

De asemenea, se circulă în condiţii de aglomeraţie şi pe litoralul Mării Negre, în Eforie Nord, judeţul Constanţa, unde s-au format coloane de autovehicule pe ambele sensuri de mers ale DN 39, respectiv în Agigea, pe direcţia Eforie - Constanţa.

”Recomandăm conducătorilor auto să circule cu atenţie, dând dovadă de disciplină în trafic, să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei şi să manifeste o conduită preventivă la volan, păstrând distanţa de siguranţă dintre autovehicule”, a transmsi Infotrafic.

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a anunţat, sâmbătă, că numărul de turişti prognozat pentru acest weekend, pe litoralul românesc, este de aproximativ 80.000, în unităţi clasificate.
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.