Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti, care a făcut verificări privind compoziţia norului de fum provenit de la incendiul izbucnit luni dimineaţă la o fabrică de încălţăminte din localitatea Jilava, a stabilit că nu au fost depăşite valorile limită ale concentraţiilor poluanţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Mediului, în urma incendiului de la fabrica din Jilava laboratorul mobil al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bucureşti a mers la faţa locului pentru monitorizarea calităţii aerului, iar într-o primă etapă monitorizarea s-a făcut pe şoseaua de centură a Capitalei, la o distanţă de aproximativ 700 de metri de intrarea spre fabrică, pe direcţia vântului (dinspre Jilava spre Popeşti-Leordeni).

"La scurt timp de la începerea măsurătorilor, condiţiile atmosferice s-au schimbat radical, după ploaie direcţia vântului s-a schimbat, bătând de această dată spre Bucureşti. În aceste condiţii, a fost necesară schimbarea locului măsurătorilor, acestea continuând pe şoseaua dintre Bucureşti şi Jilava. Poluanţii monitorizaţi cu laboratorul mobil au fost: dioxid de sulf, dioxid de azot, amoniac, hidrogen sulfurat, monoxid de carbon şi particule PM10. În urma analizelor efectuate, concentraţiile  poluanţilor nu au depăşit valorile limită", a anunţat, marţi, Ministerul Mediului.

Conform sursei citate, deşi valorile concentraţiilor măsurate au fost mult sub valorile limită şi tendinţa era de scădere a acestora, măsurătorile vor continua până ce incendiul va fi stins.

Incendiul izbucnit luni la o fabrică şi la un depozit de încălţăminte din localitatea Jilava, judeţul Ilfov, a fost anunţat în jurul orei 07.30, flăcările cuprinzând o suprafaţă de aproximativ 2.000 de metri pătraţi. În timpul intervenţiei pentru stingerea incendiului, un perete al clădirii s-a surpat spre exterior, pompierul fiind prins între hală şi câteva containere.

Colegii acestuia au reuşit să îl scoată pe pompierul decedat dintre dărâmături după mai bine de două ore, din cauză că în acea zonă erau flăcări foarte mari şi exista riscul să se prăbuşească restul zidului şi peste cei care ar fi intervenit. Placa de beton prăbuşită avea o înălţime de opt metri şi o lăţime de 10 metri. După prăbuşirea peretelui clădirii, pompierii s-au retras din acea zonă.

Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a deschis un dosar penal în acest caz, fiind demarate cercetări pentru ucidere din culpă şi nerespectarea măsurilor de securitate în muncă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.