Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) scoate la licitaţie mijloace de transport feroviar evaluate la aproximativ 1 milion de euro. Instituţia anunţă că, de la lansarea platformei online pentru licitaţii, 10 procuduri s-au finalizat la prima licitaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În mai puţin de două luni de la lansarea portalului dedicat valorificării bunurilor sechestrate în proceduri judiciare penale, ANABI a reuşit finalizarea, din prima licitaţie, a unui număr de 10 proceduri. Acestea au inclus bunuri complexe, precum stocuri de marfă, materiale de construcţii, dar şi bunuri individuale, în special autovehicule. Este de remarcat faptul că, de la lansarea portalului, peste 37.500 de utilizatori unici, dintre care aproximativ 12% din afara  ţării, au accesat portalul şi au realizat peste 370.000 de vizualizări ale paginilor dedicate licitaţiilor”, a transmis, luni, Ministerul Justiţiei.

Sursa citată precizează că aproximativ 200 de utilizatori au licitat deja pe platforma online.

”Rata de conversie în bani a bunurilor sechestrate valorificate este de peste 129% prin raportare la preţul net de evaluare şi preţul efectiv încasat (aproximativ 900.000 lei la care se adaugă şi TVA colectat, aproximativ 100.000 lei)”, a mai transmis instituţia.

ANABI anunţă lansarea unei noi licitaţii privind mijloace de transport feroviar, bunuri evaluate la aproximativ 1 milion de euro. Detalii pot fi obţinute de aici: https://anabi.just.ro/licitatiionline.

”Prin digitalizarea procedurilor de lucru aferente organizării acestor licitaţii se asigură transparenţa şi accesul facil la informaţii privind activitatea ANABI, fiind consolidate totodată mecanismele interne de management eficient al resurselor publice”, a mai transmis instituţia.

Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a lansat, în 15 iunie, platforma online pentru derularea licitaţiilor publice prin mijloace electronice. Site-ul oferă posibilitatea potenţialilor cumpărători să participe la proceduri, respectând distanţarea fizică. ANABI are în evidenţă bunuri indisponibilizate în valoare cumulată de peste 203 milioane de euro.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.