Agenţia Naţională a Transplantului anunţă, vineri seară, o prelevare de organe la Spitalul Judeţean Oradea, de la un pacient care a fost victima unui accident rutier. CInci pacienţi au fost salvaţi cu ajutorul organelor donate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea s-a încheiat în zorii acestei zile o nouă intervenţie de prelevare de organe şi ţesuturi (cornee) de la un pacient, victimă a unui accident rutier, a cărui familie a ales să dăruiască o şansă unor semeni necunoscuţi şi au fost de acord să doneze organele rudei lor. Prin această decizie dificilă şi plină de emoţie au oferit speranţă la viaţă pentru 3 semeni necunoscuţi care aşteptau un transplant hepatic sau renal, precum şi pentru alţi 2 pacienţi care aşteptau un transplant de cornee. Mulţumim cu respect şi recunoştinţă familiei donatorului pentru gestul făcut”, a transmis, vineri seară, Agenţia Naţională a Transplantului 

Potrivit Agenţiei, acţiunea a fost posibilă cu ajutorul echipei ATI şi a celei de coordonare a spitalului bihorean, formată din Dr. Tudorel Sabău şi Dr. Ştefan Pataki – KDP, Dr. Silviu Turcus, Dr. Zissu Luiza, as. Szabo Emese, as. Gabriela Puscas, as. Mihaela Popovici, as. Gergelly Otto, Dr. Carmen Pantiş – coordonator regional transplant. 

Pentru intervenţiile de prelevare, la Oradea au fost prezente echipele chirurgicale ale Institutului Clinic Fundeni condusă de Dr. Genady Vatachki - pentru ficat, Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca condusă de Dr. Dan Enache - pentru rinichi şi Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, Dr. Cristina Porosanu, pentru cornee.  

Astfel, la Centrul de Transplant Hepatic al Institutului Clinic Fundeni, încă o viaţă a putut fi salvată în urma intervenţiei de transplant hepatic, iar la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj alţi doi pacienţi au primit o şansă prin transplanturile renale. Corneea va fi transplantată în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.