Agenţia care implementează în România programul Erasmus+ precizează că în prezent sunt în Turcia 160 de studenţi în mobilităţi de studiu sau de practică, iar birourile Erasmus+ le vor oferi sprijin pentru continuarea mobilităţilor sau dacă decid să revină în ţara noastră. Instituţia a precizat că acei nouă tineri şi însoţitorul lor aflaţi în Turcia în cadrul unui schimb se află în Adana, urmând a fi preluaţi de o aeronavă pentru a reveni în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), instituţia care implementează în România programul Erasmus+, a precizat că, în urma seismelor din Turcia şi Siria, este în contact permanent cu universităţile implicate în program.
 
”Conform centralizării realizate cu sprijinul birourilor Erasmus+ din aceste universităţi, în acest moment sunt în Turcia 160 de studenţi în mobilităţi de studiu sau de practică. Birourile Erasmus+ sunt în legătură cu aceştia, îi vor îndruma şi le vor oferi sprijin pentru continuarea mobilităţilor, precum şi în cazul în care aceştia decid să întrerupă mobilitatea şi să revină în România. ANPCDEFP menţine legătura cu universităţile pentru a monitoriza situaţiile acestor studenţi”, a precizat instituţia, marţi, într-un comunicat de presă.
 
Conform sursei citate, în  continuare se află în Turcia un grup de 9 tineri din România, alături de un însoţitor. Aceştia erau implicaţi într-un schimb de tineri prin intermediul unui ONG din Galaţi. Proiectul este finanţat de Agenţia Naţională din Turcia, asociaţia din România având statut de partener. Potrivit ultimelor informaţii primite de la reprezentantul grupului, aceştia se aflau în Adana, pentru a fi preluaţi de o aeronavă şi a reveni în România.
 
De asemenea, trei cadre didactice de la un liceu din Satu Mare, implicate într-un proiect de parteneriat Erasmus+ şi care se aflau în Adana, au revenit deja în ţară, cu prima aeronavă a MApN.
 
”La nivel uman, suntem îndureraţi de ceea ce se întâmplă în Turcia şi Siria. Suntem alături de toate organizaţiile implicate în proiecte Erasmus+ cu parteneri din Turcia, alături de participanţii Erasmus+ români aflaţi în Turcia, dar şi de cei care au prieteni, colegi sau rude în zonele afectate de seisme. Îi asigurăm de tot sprijinul nostru – un sprijin pe termen lung, care va fi atât de necesar”, a afirmat Monica Calotă, director ANPCDEFP.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.