Traficul pe Aeroportul din Iaşi a atins 1,5 milioane de pasageri în acest an, fiind un record în istoria aerogării ieşene. Directorul Aeroportului Iaşi Romeo Vatră a anunţat joi seară că a fost depăşit pragul de 1,5 milioane de pasageri în 2022, cu 200.000 mai mult decât în 2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„A fost un an greu, cu multe situaţii dificile. Iniţial am făcut bugetul pentru un trafic de 800.000 de călători, cu speranţa că am putea atinge un milion. În cele din urmă am depăşit cu mult aceste cifre. În februarie a început războiul din Ucraina, iar imediat am înregistrat un val de refugiaţi. Au fost momente când am închis terminalul T3, din cauza numărului mare de pasageri”, a declarat pentru News.ro directorul Aeroportului Iaşi, Romeo Vatră.

Totodată, Vatră a precizat că ţinta pentru 2023 este un trafic de 1,6-1,8 milioane de pasageri.

„Din martie va veni şi Ryanair la Iaşi cu patru curse. Mizăm pe un trafic în creştere. 2022 a fost anul în care am devenit un aeroport frecventabil pentru cetăţenii din Republica Moldova. Anul viitor vom finaliza noul terminal, o investiţie de 70 milioane de euro. Practic, Iaşiul va avea un aeroport nou. Vom putea procesa până la cinci milioane de pasageri anual”, a mai afirmat directorul Aeroportului Iaşi, Romeo Vatră.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.