Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi anunţă restrângerea activităţii şi participarea doar la şedinţele de judecată cu caracter urgent, începând de vineri, exprimându-şi susţinerea faţă de protestul personalului auxiliar de specialitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, convocată joi la solicitarea unei treimi din numărul procurorilor, în temeiul art. 108 comb. cu art. 55 alin. (3) din Legea nr. 304/2022 privind organizarea judiciară şi art. 17 din Regulamentul de Ordine interioară al parchetelor aprobat prin Hotărârea  Consiliului Superior al Magistraturii nr. 1106/2023 a decis mai multe măsuri care vor fi puse în aplicare pe o perioadă nedeterminată de timp.

Procurorii au anunţat restrângerea activităţii vizând soluţionarea dosarelor penale doar la cele cu caracter urgent, la cele în care s-au dispus măsuri preventive şi la cele în care există riscul incidenţei prescripţiei răspunderii penale şi ăarticiparea doar la şedinţele de judecată cu caracter urgent, în acord şi în solidar cu formele de protest adoptate de magistraţii judecători.

Susţinerea în integralitate a protestului personalului auxiliar de specialitate din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi şi suspendarea activităţilor de audienţă cu publicul sunt alte măsuri luate de Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Sindicatul Naţional al Grefei Judiciare ”Dicasterial” a anunţat luni proteste pe termen nelimitat, din cauză că nu au fost găsite soluţii la revendicările lor nici la întâlnirea de la Ministerul Finanţelor, nici la întâlnirea cu premierul Marcel Ciolacu. Sindicaliştii participă doar la şedinţele considerate urgente, reduc la jumătate programul de lucru cu publicul şi nu mai asigură permanenţă.

Ei solicită asigurarea, în regim de urgenţă, a fondurilor pentru: achitarea integrală a salariilor aferente lunii noiembrie 2023, recunoscute şi recalculate prin hotărâri judecătoreşti definitive şi acordate prin actele administrative de salarizare emise în anul 2023; plata tranşelor din hotărâri judecătoreşti definitive şi acte administrative de salarizare scadente în anul 2023. De asemenea, vor prevederea şi asigurarea în bugetul pentru anul 2024 a fondurilor necesare pentru: achitarea integrală a salariilor şi a altor drepturi de natură salarială şi achitarea diferenţelor de drepturi salariale, restante, aferente lunilor aprilie-octombrie 2023, inclusiv.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.