Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol, consideră că valul patru al pandemiei nu ar trebui să fie unul care să pună probleme din punctul de vedere al severităţii, în ceea ce priveşte spitalizarea pacienţilor, precizând însă că totul depinde de modalitatea în care populaţia respectă nişte măsuri de prevenţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Adriana Pistol a fost întrebată marţi, într-o conferinţă de presă, dacă ea crede că valul patru al pandemiei va fi mai rău ca până acum. 
“E o întrebare foarte dificilă şi cred că implică foarte multe lucruri. În teorie, în măsura în care va creşte rata de vaccinare, în măsura în care avem deja 40-50% populaţie protejată fie prin vaccinare, fie prin boală, în toate zonele, nu ar trebui să fie un val care să pună din nou probleme din punct de vedere al severităţii, ceea ce implică spitalizare şi aşa mai departe. Dar totul depinde de modalitatea în care şi noi respectăm nişte măsuri pentru că trebuie să vă spun deja se vede efectul litoralului românesc în care nu sunt aplicate şi respectate măsurile. Acolo este cu predilecţie populaţie nevaccinată. (…) Ar trebui să nu fie un val foarte, foarte serios, să fie cu un număr mai mic de cazuri, dar încurajând foarte mult vaccinarea”, a explicat Adriana Pistol.
Marşi s-au înregistrat peste 500 de cazuri noi de COVID-19, bilanţ care nu a mai fost consemnat din luna mai.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.