Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USV) a anunţat marţi că admiterea pentru anul universitar următor se va face pe baza notelor de la bacalaureat, în timp ce înscrierile candidaţilor la admitere se vor putea face şi online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
USV Iaşi a stabilit condiţiile şi calendarul admiterii pentru anul universitar 2023-2024, metodologia fiind aprobată în ultima şedinţă a Senatului instituţiei. Astfel, admiterea candidaţilor la USV Iaşi se va realiza pe baza notelor obţinute la probele de Bacalaureat (Nota de la proba scrisă de Limba şi literatura română - 50%, Nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului – 50 %). Numărul total de locuri solicitate Ministerului Educaţiei de către USV Iaşi este de 992, dintre care peste 700 locuri sunt propuse a fi cu finanţare de la bugetul de stat. Conform calendarului, în perioada 10 – 21 iulie 2023, se va desfăşura înscrierea candidaţilor pentru Admiterea din sesiunea iulie 2023, la domeniile Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Inginerie şi management în agricultură şi dezvoltare rurală, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biotehnologii, Biologie şi Medicină veterinară. În aceeaşi perioadă se va desfăşura înscrierea şi pentru Învăţământul la Distanţă (ID). USV Iaşi a mai stabilit că în perioada 02 mai – 30 iunie va fi deschisă platforma de preînscrieri on-line pentru toate programele de studii. De asemenea, USV Iaşi va oferi posibilitatea candidaţilor de a se înscrie şi on-line. Toate taxele pentru admitere au rămas neschimbate, 150 lei taxa de înscriere, respectiv 100 lei taxa de înmatriculare. „Perioada de desfăşurare a admiterii a fost stabilită pentru luna iulie 2023, iar în eventualitatea neocupării locurilor alocate se va organiza o a doua sesiune de admitere, în luna septembrie. Înscrierea candidaţilor se face prin facilităţi on line sau la sediile facultăţilor. Comisia de admitere de la nivelul Universităţii va elabora un ghid pentru înscrierea on-line ce va fi postat pe site cu minimum două săptămâni înainte de începerea înscrierilor”, a declarat prof. univ. dr. Costel Samuil, prorector cu activitatea didactică în cadrul USV Iaşi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.