Media 10 la admiterea în liceu s-a înregistrat în judeţul Alba la Colegiul Naţional ”Horea, Cloşca şi Crişan” din municipiul reşedinţă de judeţ, la polul opus fiind Liceul ”Corneliu Medrea” din Zlatna, unde ultimul candidat a fost admis cu media 2,39. După prima etapă de repartizare computerizată, 147 de locuri au rămas libere în liceele din Alba, iar 15 elevi nu au obţinut loc la nicio unitate de învăţământ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Alba, după prima etapă de repartizare computerizată a absolvenţilor de clasa a VIII-a în licee au rămas libere 147 de locuri în 16 unităţi şcolare din judeţ, cele mai multe fiind la Colegiul Tehnic ”Dorin Pavel” din Alba Iulia, Liceul Teoretic Teiuş, Liceul German din Sebeş, dar şi la profilele tehnice de la grupurile şcolare din Câmpeni, Blaj şi Ocna Mureş.

După prima etapă de repartizare computerizată în judeţul Alba, 15 elevi nu au obţinut loc la nicio unitate de învăţământ, aceştia având medii între 2,75 şi 7,01.

Cele mai mari medii de repartizare - 10 - s-au înregistrat la Colegiul Naţional ”Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia.

Un număr de 1.912 elevi din judeţul Alba au obţinut medii peste 5 la evaluarea naţională din acest an, respectiv 79,57% din totalul elevilor care au susţinut examenul. Patru elevi de la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia şi şcolile gimnaziale “Vasile Goldiş” şi “Mihai Eminescu” din Alba iulia au reuşit să obţină media generală 10, în timp ce la polul opus alţi patru elevi au obţinut media 1. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.