Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a anunţat, luni, că a amplsat peste 600 de culturi de icre embrionate de şalău pe Lacul Razim, precizând că aceasta este o modalitate eficientă de susţinere a acestei specii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ARBDD a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că în perioada 9 – 16 aprilie a desfăşurat împreună cu Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării o nouă serie de acţiuni pentru repopularea complexului lagunar Razim-Sinoe cu icre embrionate de şalău (Sander lucioperca), la Baza de Cercetare de la Enisala.

“Având în vedere anii cu reproducere naturală redusă, procedeul de reproducere natural dirijată prin popularea cu icre embrionate de şalău s-a demonstrat a fi o modalitate eficientă de susţinere a acestei specii. Depunerea icrelor se face pe un substrat vegetal de rădăcini adventive de salcie, rezultatele fiind în mod decisiv influenţate de un complex de factori naturali (temperatură, calitatea apei, etc)”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că peste 600 de cuiburi de icre embrionate au fost amplasate în zona special amenajată, cu apă limpede, la temperaturi între 6-8 grade Celsius, la gura canalului Enisala, Lac Razim.

Acţiunea este parte a contractului pentru Refacerea stocurilor de şalău din complexul natural Razim-Sinoie încheiat între Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării (INCDDD) şi va continua şi în zilele următoare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.