Unda de poluare formată pe Dunăre în zona Cělarevo (Serbia) a fost stopată înainte de a ajunge la graniţa României, anunţă joi Administraţia Naţională ”Apele Române” (ANAR), care precizează că poluarea Dunării nu a avut impact transfrontalier.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Conform informaţiilor primite de la echipele de intervenţie ale Administraţiei Bazinale de Apă (Apele Române) Banat prezente încă din după-amiaza zilei de marţi la graniţa României şi având în vedere intervalul de timp scurs (peste 30 de ore), unda de poluare formată anterior pe Dunăre în zona Cělarevo (Serbia), la km 1287, a fost stopată înainte de a ajunge la graniţa României”, transmite ANAR.

Prin urmare, datorită măsurilor de intervenţie luate anterior de către echipele din Serbia, poluarea nu a avut impact transfrontalier, menţionează instituţia.

Conform informaţiilor primite de la echipele ANAR, în tot acest interval de timp (de peste 36 de ore), la graniţa României cu Serbia nu s-au observat irizaţii petroliere, calitatea Dunării fiind în parametri normali.

Pentru siguranţă, echipele vor continua monitorizarea apelor Dunării în zona Baziaş pentru încă 24 ore.

Administraţia Naţională ”Apele Române” (ANAR) a anunţat miercuri că, în urmă cu o zi, 35 de tone de petrol s-au scurs în Dunăre, de la o navă sub pavlion bulgăresc, pe cursul principal al Dunării, lângă Cělarevo (Serbia), timpii estimaţi pentru propagarea poluării fiind de 24-30 ore până la intrarea în ţară.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.