Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat a trecut în subordinea Guvernului din cea a Ministerului Afacerilor Interne şi va fi coordonată de Secretariatul General al Guvernului, a anunţat şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă. El a precizat că aceste rezerve de stat au fost gestionate prost de către guvernările anterioare şi acest lucru s-a văzut în situaţia epidemiologică generată de infecţiile cu coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Au fost două acte normative în ceea ce priveşte modul de funcţionare şi de gestionare a două instituţii importante, respectiv Administraţia Naţională a Rezervelor de stat, care trece din subordinea Ministerului Afacerilor Interne în subordinea Guvernului şi în coordonarea Secretariatului General al Guvernului. Amintim şi aici situaţia legată de modul în care aceste rezerve de stat au fost gestionate prost de către guvernările anterioare şi acest lucru s-a văzut în situaţia epidemiologică generată de infecţiile cu coronavirus, când România practic a fost cu mâinile goale în faţa acestei situaţii extrem de dificile”, a declarat Ionel Dancă. 
 
El a mai spus că Guvernul a adoptat un proiect legat de funcţionarea Corpului de Control al premierului. 
 
"Tot la capitolul de funcţionare a unor instituţii publice, astăzi a fost aprobat un proiect de ordonanţă de urgenţă privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Corpului de Control al primului ministru pentru îmbunătăţirea eficienţei acestei instituţii şi pentru întărirea atribuţiilor de control ale acestei instituţii la nivelul tuturor agenţiilor instituţiilor publice subordonate Guvernului. Practic prin acest proiect de ordonanţă de urgenţă Corpul de control al primului ministru capătă, pe lângă noi responsabilităţi, şi instrumentele aferente pentru exercitarea acestora în vederea asigurării unui control cât mai riguros al cheltuirii banilor publici”, a mai afirmat Ionel Dancă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.