Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) a anunţat semnarea contractului pentru lucrările de reducere a eroziunii costiere în zona Olimp, valoarea investiţiei fiind de peste 300 de milioane de lei, fără TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
ABADL a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că a semnat contractul pentru execuţia lucrărilor aferente Lotului 7 - Olimp, în cadrul proiectului cu finanţare europeană "Reducerea eroziunii costiere faza II (2014-2020)”. Acesta este al optulea contract din cele 11 care a fost atribuit în cadrul proiectului cu finanţare europeană. 
 
“În urma finalizării procedurii de licitaţie firma câştigătoare este compania olandeză Van Oord, cu peste 150 de ani de experienţă în construcţii hidrotehnice marine, căreia i s-au atribuit patru contracte în cadrul proiectului «Reducerea eroziunii costiere faza II (2014-2020)». Amintim că ABADL a încheiat cu aceeaşi societate contractele pentru lucrărilor ce vor fi executate pentru Lotul 8 – Jupiter – Neptun şi Lotul 9 - Balta Mangalia – Venus – Aurora, iar în prezent compania se află în implementarea lucrărilor inginereşti aferente Lotului 5 – zona Eforie Sud şi cordon Eforie Nord – Eforie Sud”, se arată în comunicat.
 
Lucrările derulate pentru lotul Olimp contribuie la: protejarea şi reabilitarea litoralului românesc şi factorilor de mediu, prin lucrări inginereşti de combatere a fenomenului de eroziune costieră; atingerea obiectivului de reducere a efectelor şi pagubelor asupra populaţiei cauzate de fenomene naturale produse de schimbările climatice; protejarea biodiversităţii marine şi a zonei litorale vizate; activităţi de mediu, amenite să stimuleze regenerarea şi dezvoltarea habitatelor marine.
 
ABADL a menţionat că noile structuri vor forma un sistem integrat complex, conceput să ofere protecţie costieră împotriva eroziunii pe durata de viaţă prevăzută de 50 de ani.
 
Valoarea investiţiei pentru Lotul 7 - Olimp este de 314.059.925,77 lei fără TVA.
 
Lotul 7 este parte a proiectului “Reducerea eroziunii costiere faza II (2014-2020)”, alături de alte 10 zone delimitate astfel: Zona Stăvilare Periboina - Edighiol; Zona Mamaia; Zona Tomis; Zona Agigea; Zona Eforie; Zona Costineşti; Zona Olimp; Zona Mangalia-Saturn şi Zona 2 Mai. Dintre acestea, Lotul Mamaia a fost deja finalizat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.