Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) a început demolarea beach-barurilor ilegale de pe o plajă din Constanţa, fiind vorba de construcţii din lemn cu suprafeţe cuprinse între 50 şi 290 de metri pătraţi pentru care nu existau autorizaţii de construire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a transmis vineri, printr-un comunicat de presă, că echipe mixte constituite din inspectorii ABADL.,  poliţişti locali, lucrătorii de la Enel, RAJA, însoţiţi de jandarmi şi sub coordonarea procurorilor au început dezafectarea construcţiilor de tip beach-bar de pe plajele aflate în municipiul Constanţa.

“În urma unui control efectuat în teren, în urmă cu două zile, de o echipă a Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa din cadrul Administraţiei Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral s-a constatat că alţi opt operatori de plajă aveau montate pe sectoarele de plajă închiriate în zona Faleza Nord între una şi patru construcţii din lemn cu suprafeţe cuprinse între 50 de metri pătraţi şi 290 de metri pătraţi pentru care nu deţineau autorizaţie de construire. În urma celor constatate celor opt li s-a solicitat, ca în termen de 72 de ore de la data înmânării notificărilor să dezafecteze construcţiile ilegale amplasate pe sectoarele de plajă şi să aducă plaja la starea iniţială”, se arată în comunicat.

Sursa citată precizează că primii patru operatori au fost notificaţi să demonteze construcţiile ilegale de pe plajă în urmă cu o săptămână.

“Pentru că nu au dus la îndeplinire măsurile date de inspectorii A.B.A.D.L. am început în regim de urgenţă dezafectarea acestor construcţii ilegale, iar toate materialele rezultate în urma dezafectării construcţiilor vor fi considerate deşeuri şi vor fi tratate ca atare, acestea fiind transportate la depozitele autorizate de deşeuri. Toate cheltuielile generate de dezafectare vor fi suportate de către operatori”, a declarat directorul ABADL, Bogdan Bola.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.