Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) a anunţat că a fost reabilitat cel de-al doilea podeţ pietonal de la Costineşti, fiind reparate sau înlocuite balustradele, schimbate în totalitate traversele pietonale din lemn care au fost tratate pentru a rezista mediului marin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a transmis, duminică, printr-un comunicat de presă, că cel de-al doilea podeţ pietonal ce traversează canalul de descărcare în Marea Neagră a lacului Costineşti a fost reabilitat în totalitate, după ce anul trecut a fost reparat primul podeţ.
 
„Pentru a asigura o mai bună siguranţă a turiştilor, lucrătorii Sistemul de Gospodărirea Apelor Constanţa au reparat sau înlocuit balustradele şi au schimbat în totalitate traversele pietonale din lemn care au fost tratate pentru a rezista mediului marin”, se arată în comunicat.
 
ABADL a precizat că atât canalul şi construcţiile aferente acestuia fac parte din lucrarea “Amenjarea complexă pentru atenunarea viiturilor şi refacerea plajei şi falezei Costineşti”, realizată după inundaţiile istorice din anul 2005, când o parte din localitatea Costineşti şi plaja (zona Obelisc) din Costineşti au fost distruse de unda de viitură care s-a revărsat în mare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.