Adjunctul procurorului general, Bogdan Licu, afirmă că atât Ministerul Public, cât şi Poliţia Română au avut probleme de imagine, însă este de părere că „orice pădure are uscături”, făcând apel la opinia publică şi la mass-media să nu mai generalizeze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am avut şi noi în Ministerul Public şi dumneavoastră, în Poliţia Română, probleme de imagine. Există un proverb românesc, că orice pădure are uscături. Fac apel la opinia publică şi la mass-media să nu generalizaţi. Atunci când sunt probleme – şi sunt probleme – să le discutăm”, a declarat Bogdan Licu la evenimentul de prezentare a raportului de bilanţ al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) pe anul 2017.

El a subliniat că poliţiştii sau magistraţii care îşi fac datoria cu bună-credinţă să fie criticaţi pentru cazurile altor colegi ai lor.

„Nu merită colegii care îşi fac datoria, care sunt serioşi, care îşi neglijează familiile, sănătatea pentru muncă, să fie blamaţi pentru cazuri izolate”, a spus Licu.

Adjunctul procurorului general a atras atenţia că deficitul de personal pe care îl are Poliţia şi-a pus amprenta atât asupra activităţii, cât şi asupra cantităţii actelor de urmărire penală, însă s-a declarat convins că acest obstacol va fi depăşit.

Bogdan Licu şi-a început discursul cu o glumă, spunând că numirea lui Cătălin Ioniţă în funcţia de şef al Poliţiei Române este cea mai eficientă cură de slăbire, fiindcă este o instituţie de o importanţă majoră, dar dificil de condus.

„Numirea lui Cătălin Ioniţă în funcţie este cea mai eficientă cură de slăbire, pentru că a conduce IGPR nu este uşor. Poliţia Română este un organism foarte bun, dar greu de condus, greu de gestionat, greu de administrat şi de o importanţă esenţială pentru funcţionarea statului”, a spus adjunctul procurorului general.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.