Activitatea Compartimentului de Pediatrie al Spitalului Orăşenesc Nehoiu va fi suspendată, din 14 decembrie până în 31 decembrie, întrucât singurul medic pediatru care lucrează în această secţie a decis să intre în concediu de odihnă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit directorului Spitalului Orăşenesc Nehoiu, Sergiu Remişovschi, activitatea în compartimentul de pediatrie va fi suspendată, însă s-au găsit soluţii pentru copiii bolnavi care se vor adresa unităţii medicale.

"Momentan, activează un singur pediatru, care din 14 decembrie intră în concediu de odihnă, 10 zile lucrătoare. Toate urgenţele vor fi asigurate de linia de gardă medicina internă, cei care necesită internare vor fi trimişi către Spitalul Judeţean Buzău, iar cazurile mai uşoare vor fi dirijate către medicii de familie", a declarat directorul Spitalului Orăşenesc Nehoiu, Sergiu Remişovschi. 

Spitalul Orăşenesc Nehoiu nu este prima dată într-o astfel de situaţie, în trecut fiind suspendată activitatea şi în compartimente precum Interne şi Obstetrică Ginecologie, secţii care au singur medic specialist.

Conducerea Spitalului Orăşenesc Nehoiu spune că, deşi organizează frecvent concursuri de angajare, nu sunt medici care să vină să lucreze în acest spital.

"Permanent scoatem la concursuri posturi, vorbim cu medici ca să angajăm în toate secţiile unde lipsesc medici. Anul acesta s-au angajat 4 medici, dintre care 3 tineri, însă sunt secţii pe care nu avem mai mult de un medic specialist. La pediatrie am organizat concurs în noiembrie, dar nu s-a înscris nimeni”, a declarat directorul Spitalului din Nehoiu.

Secţia de Pediatrie a Spitalului din Nehoiu, care are 18 paturi, ar trebui să funcţioneze cu doi doctori, aici fiind între 40 şi 60 de internări într-o lună.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.