Activitatea şi managementul Inspectoratului Judeţean de POliţie Giurgiu sunt verificate, după incidentele de la Bolintin Vale, din ordinal şefului Poliţiei Române. Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că vor fi puse la dispoziţia anchetatorilor toate datele şi documentele pentru investigarea cauzei. Poliţia Română anunţă că va sancţiona orice abuz, iar orice caz de discriminare şi instigare la ură va fi temeinic investigat şi sancţionat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Urmare a evenimentelor petrecute pe raza localităţii Bolintin Vale, Inspectorul General al Poliţiei Române a dispus specialiştilor Direcţiei Control Intern să analizeze activitatea şi managementul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu. Cazul respectiv a fost prelucrat cu toate efectivele de poliţie, în vederea preîntâmpinării unor astfel de situaţii.  Totodată, precizăm că poliţiştii sunt instruiţi să aplice procedurile conform legislaţiei actuale, cu respectarea drepturilor fundamentale ale omului”, a transmis, vineri, Inspectoratul General al Poliţiei Române, rintr-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, Poliţia Română sprijină instituţiile abilitate pentru clarificarea situaţiei şi va pune la dispoziţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu toate documentele solicitate.

”Asigurăm cetăţenii că Poliţia Română va sancţiona orice abuz şi va sesiza penal ilegalităţile, iar orice caz de discriminare şi instigare la ură va fi temeinic investigat şi sancţionat. În această perioadă extrem de dificilă, prioritatea noastră este siguranţa comunităţii şi vom arăta, întotdeauna, toleranţa zero faţă de faptele antisocial”, se mai arată în comunicat.

Şeful Poliţiei Bolintin Vale, judeţul Giurgiu, a fost demis, după ce a fost filmat în timp ce lovea violent un bărbat încătuşat care era deja culcat la pământ. Procurorii au deschis un dosar de cercetare pentru purtare abuzivă.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.