Activistul de mediu Alex Găvan afirmă, într-o postare pe Facebook, că Romsilva Ilfov a arat cu plugul poteci pe care se desfăşoară cel mai mare concurs internaţional de ciclism cross country din estul Europei, cu mii de participanţi, Prima evadare. Conform lui Găvan, incidente similare au avut loc în mai mulţi ani, chiar înaintea concursului. ”Pădurea nu este doar cherestea, ci infinit mai mult”, este mesajul său către Romsilva.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Dragă Romsilva Ilfov, upă cum bine ştii deja, conform propriilor tale norme, pădurile din jurul capitalei au, în principal, un scop social şi de recreere. Iar Prima Evadare este cel mai mare concurs internaţional de ciclism cross country din estul Europei, cu mii de participanţi. În cei 15 ani de existenţă a devenit unul dintre evenimentele emblematice ale Bucureştiului atrăgând, pe lângă iubitorii de natură şi de pedalat amator şi nume mari ale acestui sport, cum ar fi o multiplă campioană mondială şi olimpică. Cum s-ar zice, treabă serioasă”, scrie activistul de mediu.
El acuză Romsilva Ilfov că ”sabotează cu bună ştiinţă evenimentul”.
”Să ari cu plugul în mai mulţi ani fix potecile pe care se desfăşoară acest concurs, fix înainte de concurs, aşa cum ai făcut-o pe o lungime de vreo 2 km şi acum câteva zile, sabotând cu bună ştiinţă evenimentul cu doar puţin timp înainte de start şi ameninţându-i astfel desfăşurarea, nu este doar un gest abuziv, ci şi ceva care, cu siguranţă, nu îţi face cinste. Pădurea nu este doar cherestea, ci infinit mai mult”, afirmă Alex Găvan.
 
 

 

”Considerăm că atât accesul în pădure pentru recreere, sport sau educaţie, cât şi la toate celelalte daruri pe care pădurea ni le oferă necondiţionat şi cu infinită generozitate este un drept al nostru fundamental. Te invităm alături de noi să te bucuri de natură, de oameni de (mult) bine şi foarte faini, te invităm şi te încurajăm să contribui concret pentru o lume mai bună”, mai scrie el în finalul postării.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.