Operaţiunea de recuperare a trupului persoanei care a murit în Masivul Pop-Ivan din judeţul Maramureş a fost amânată pentru joi, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, în zonă fiind ceaţă densă. Prefectura Maramureş anunţă că, în total, trei cetăţeni ucraineni au fost salvaţi de echipele de intervenţie din România, iar alte şase persoane - de autorităţile ucrainene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Potrivit Prefecturii Maramureş, unitatea mobilă de prim-ajutor EPA a revenit la locul unde acţionează echipele de intervenţie în sistem integrat pentru asigurarea ajutorului medical de urgenţă.
 
"În misiunea de căutare şi salvare de vieţi omeneşti, echipele de intervenţie alcătuite din poliţişti de frontieră, jandarmi montani, pompieri şi salvamontişti au găsit şi salvat trei cetăţeni ucraineni. Situaţia în zona montană a fost evaluată de către pompierii militari şi salvamontişti. Având în vedere faptul că există riscul producerii de avalanşă, iar condiţiile meteorologice sunt nefavorabile, este semnalată ceaţă în Masivul Pop Ivan, operaţiunea de extragere/recuperare a persoanei decedate, dintr-o zonă montană greu accesibilă, a fost luată decizia efectuării misiunii în cursul zilei de mâine, 7 aprilie 2022", a transmis sursa citată.
 
Astfel, echipele de intervenţie şi elicopterul SMURD din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne, care au acţionat în sistem integrat, se retrag din teren.
 
Totodată, în Ucraina au fost găsite şi salvate de către autorităţile ucrainene şase persoane. În România au fost găsite şi salvate trei persoane de cetăţenie ucraineană care au trecut ilegal frontiera de stat a ţării noastre. În acest moment nu mai sunt persoane rătăcite în zona Masivului Pop Ivan care să fie căutate în cadrul acestei operaţiuni, a precizat Prefectura Maramureş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.