Poliţiştii au derulat, în perioada 15 – 24 aprilie, o acţiune pentru protejarea fondului piscicol naţional. Au fost constatate 72 de infracţiuni şi au fost aplicate 93 de sancţiuni contravenţionale, iar 25 de persoane sunt cercetate, toate fiind depistate în flagrant delict.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În perioada 15 – 24 aprilie a.c., poliţiştii Secţiilor Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti, Iaşi, Galaţi şi Constanţa, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi, au acţionat în vederea protejării fondului piscicol naţional, prin descurajarea pescuitului în zonele şi perioadele supuse prohibiţiei, precum şi pentru verificarea respectării cadrului legal privind comercializarea peştelui şi produselor din peşte de către pescarii comerciali. Au fost desfăşurate 156 de acţiuni şi controale, fiind constatate 72 de infracţiuni, dintre  care 69  - prevăzute de O.U.G. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura. 25 de persoane sunt cercetate, toate fiind depistate în flagrant delict”, a transmis, vineri,IGPR, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizt că au fost aplicate 93 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 48.595 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării 310 kilograme de peşte şi 13 kilograme de icre, diferite specii, 16 plase tip monofilament, în lungime totală de 1.055 de metri, 10 ambarcaţiuni şi 5 motoare de ambarcaţiuni.

Poliţiştii au verificat 4 societăţi comerciale, 8 amenajări piscicole, 85 de ambarcaţiuni pescăreşti, 64 de autoturisme şi au legitimat 353 de persoane.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.