Poliţiştii au dat amenzi de peste 14.000 de lei şi au reţinut 17 permise, cele mai multe pentru conducere sub influenţa alcoolului, în urma unei acţiuni desfăşurate în Bucureşti în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În noaptea de 02/03 Aprilie a.c., poliţiştii Brigăzii Rutiere au desfăşurat activităţi de control în mai multe zone de interes operativ aflate în raza de competenţă în scopul prevenirii accidentelor de circulaţie produse pe fondul conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive", anunţă Poliţia Capitalei.
 
În urma controalelor, poliţiştii rutieri au aplicat 21 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 14.000 de lei şi au constatat 7 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere: 3 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului; 2 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa substanţelor psihoactive; 2 pentru conducerea unui autovehicul cu permisul suspendat.
 
De asemenea, au fost reţinute 17 permise de conducere: 8 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice-contravenţie; 7 pentru infracţiunile la regimul rutier; 1 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric; 1 pentru adoptarea unui comportament agresiv în conducerea unui autovehicul pe drumurile publice.
 
Totodată, au fost reţinute şi 3 certificate de înmatriculare pentru deficienţele tehnice constatate.
 
Un bărbat în vârstă de 30 de ani, a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 5 sub influenţa substanţelor psihoactive. În urma testării preliminare cu aparatul DrugTest, s-a stabilit faptul că a consumat cocaină. În acest context, persoana în cauză a fost  condusă la sediul I.N.M.L. în vederea recoltării de mostre biologice iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.
 
Un bărbat în vârstă de 27 ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 5 sub influenţa substanţelor psihoactive. În urma testării preliminare cu aparatul DrugTest, s-a stabilit faptul că a consumat cocaină şi THC-5 Cannabis. În acest context, el a fost  condus la sediul I.N.M.L. în vederea recoltării de mostre biologice şi i s-a întocmit un dosar de cercetare penală.
 
De asemenea, un bărbat în vârstă de 42 de ani, a condus un autovehicul sub influenţa alcoolului. În urma testării cu aparatul Alcooltest a indicat o valoare de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest context, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1305 lei şi i-a fost suspendat permisul o perioadă de 90 de zile.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.