Comisarii Gărzii de Mediu şi poliţiştii din Galaţi au făcut, marţi, un control pentru combaterea braconajului piscicol pe Dunăre. La mila 78, s-au găsit plase pe o lungine de 400 de metri în care erau prinşi 32 de sturioni, fiind deschis un dosar penal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urmă cu puţin timp, comisari ai Gărzii de Mediu Galaţi împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului Ordine Publică Galaţi, au desfăşurat o acţiune comună de combatere a braconajului piscicol pe FLuviul Dunărea. În dreptul milei marine 78, echipele mixte de control aflate în ambarcaţiunea aparţinând Gărzii Naţionale de Mediu au descoperit că persoane necunoscute  au desfăşurat activităţi de pescuit comercial (montarea a trei plase de pescuit de tip setcă, în lungime totală de aproximativ 400 de metri) fără a deţine licenţă şi autorizaţie de pescuit”, a transmis, marţi, Garda de Mediu.

Sursa citată a predcizat că, la extragerea plaselor, comisarii au găsit 32 de exemplare de  sturion din specia cegă, în greutate totală de aproximativ 30 de kg.

”Eliberarea exemplarelor a reprezentat o acţiune anevoioasă, dar cu răbdare, sturionii, specie strict protejată, au fost redaţi mediului natural. În urma celor constatate, a fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de braconaj piscicol, iar cele trei unelte de pescuit, de tip setcă, au fost ridicate în vederea confiscării”, a mai transmis sursa citată.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.