Salvamont Maramureş intervine, joi, pentru salvarea a 11 cetăţeni irlandezi plecaţi de ieri dimineaţă de la mănăstirea Pietroasa într-o tură pe munte şi care s-au rătăcit din cauza ceţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acţiune în derulare a SPJ Salvamont Maramureş în m-ţii Rodnei. Un grup de 11 cetăţeni irlandezi plecaţi de ieri dimineaţă de la mănăstirea Pietroasa într-o tură pe munte s-au rătăcit din cauza ceţii, iar unul dintre aparţinători a dat alarma azi dimineaţă în jurul orei 5.44 că oamenii solicită ajutor”, a transmis, joi, Salvamont Maramureş.

Sursa citată a precizat că turiştii sunt echipaţi de munte, au hrană şi apă la ei, dar ceaţa densă care i-a surprins aseară i-a obligat să rămână pe munte peste noapte.

”În grup sunt 2 persoane cu probleme medicale (medicamentaţie pentru probleme cu inima). S-a reuşit localizarea lor, fiind undeva sus pe un vârf spre Staţia Meteo, li s-a solicitat să nu se îndepărteze de la punctul în care sunt”, au mai transmis salvamontiştii.

În acest moment două echipe de salvatori montani se îndreaptă spre locaţia lor.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.