Salvamontiştii din Bistriţa au pornit în căutarea a 17 turişti, români şi străini, care au rămas blocaţi pe munte, în zona Tarniţa, la Cruce, în Munţii Rodnei, după o schimbare bruscă a vremii. Una dintre persoanele blocate a fost lovită de trăsnet, fiind găsită decedată de către echipele de salvare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Echipajele de intervenţie au găsit la locul indicat o victimă de sex masculin, în vârstă de aproximativ 32 de ani, cetăţean german, fără semnale vitale. Din datele pe care le avem ar fi fost lovit de un trăsnet”, a transmis ISU Bistriţa-Năsăud.

Celelalte 16 persoane au fost evaluate din punct de vedere medical şi sunt în afara oricărui pericol.

Turiştii rămân peste noapte în zonă.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Şeful Salvamont Bistriţa-Năsăud, Mircea Baciu, a declarat, luni, pentru News.ro, că este vorba despre un grup de 17 persoane, dintre care una lovită de un fulger, care au rămas blocate în zona Tarniţa, la Cruce, în Munţii Rodnei.

”Dacă iniţial credeam că este vorba de 14 persoane, între timp am aflat că este vorba despre 17 persoane, turişti români şi străini care au rămas blocaţi pe munte, din cauza schimbării bruşte a vremii. A plouat foarte - foarte tare. Momentan suntem în deplasare spre locul unde se află persoanele blocate, împreună cu noi au plecat şi colegii de la Borşa”, a declarat Mircea Baciu.

Şeful Salvamont Bistriţa-Năsăud a declarat că nu se cunoaşte starea persoanei lovite de fulger, deoarece legătura telefonică cu grupul de turişti a fost întreruptă. Potrivit lui Baciu, a fost alertat elicopterul SMURD de la Mureş care este pregătit să intervină, în caz de vreme favorabilă.

În cazul în care elicopterul nu va putea ajunge la locul intervenţiei, salvamontiştii estimează că, dacă drumul nu a fost rupt de vreo viitură, vor ajunge în aproximativ o oră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.