Guvernele României şi Moldovei au încheiat un acord de cooperare în domeniul turismului, fiind elaborate şi unele trasee comune care să fie promovate. Astfel, "Ruta Voievodului Ştefan cel Mare" cuprinde, în ţara noastră, cetatea Sucevei, Putna, Palatul Culturii din Iaşi, Cetatea Neamţ, ctitorii ale voievodului din Vaslui, în timp ce "Drumul vinului" cuprinde mai multe crame din România şi din Republica Moldova şi are ca obiectiv promovarea celor două ţări printr-un produs turistic unitar care să atragă turişti străini, cu precădere din piaţa asiatică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a semnat, joi, la sediul Guvernului, împreună cu ministrul Economiei şi Infrastructurii din Republica Moldova, Chiril Gaburici, un acord între guvernele celor două ţări privind cooperarea în domeniul turismului.

Printre altele, acordul prevede intensificarea cooperării în privinţa proiectelor de investiţii de interes comun în domeniul turismului, prin dezvoltarea unor proiecte care pot beneficia de susţinerea financiară a Uniunii Europene, precum şi prin intermediul unui schimb de informaţii susţinut privind investiţiile şi facilităţile din domeniu.

La capitolul promovare, cele două ţări au convenit asupra elaborării de materiale de promovare şi informare turistică, organizării de vizite de documentare pentru jurnalişti şi experţi în domeniu, precum şi asupra participării la evenimente şi târguri de turism.

În acest sens, România a elaborat deja o rută culturală comună cu Republica Moldova, "Ruta Voievodului Stefan cel Mare". În România, ruta cuprinde cetatea Sucevei, Putna, Palatul Culturii din Iaşi, Cetatea Neamţ, ctitorii ale voievodului din Vaslui şi alte locuri încărcate de istoria lui Ştefan.

"Drumul vinului" este, de asemenea, un proiect comun care vizează dezvoltarea turismului în cele două ţări. Noul traseu cuprinde mai multe crame din România şi din Republica Moldova şi are ca obiectiv promovarea celor două ţări printr-un produs turistic unitar care să atragă turişti străini, cu precădere din piaţa asiatică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.