Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi Universitatea Constantine3 din Algeria” au semnat un acord de cooperare pe mai multe domenii care vizează schimburi de studenţi, cadre didactice şi cercetători, dar şi participarea la programe comune în domeniul cercetării şi dezvoltării instituţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB), prof. univ. dr. Daniel David, a primit joi, 25 ianuarie 2024, delegaţia Universităţii Constantine3 din Algeria (UC3), formată din prof. Mohamed Faouzi Kenaza şi dr. Mohammed Messahel. Discuţiile au vizat cooperarea între cele două universităţi, realizarea de schimburi de studenţi, cadre didactice şi cercetători, participarea la programe de cooperare comune în domeniul cercetării şi dezvoltării instituţionale”, a transmis, joi, UBB, într-un comunicat de presă.

Instituţia precizează că acordul semnat între cele două universităţi prevede deschiderea unor birouri de reprezentare în sediile instituţiei partenere.

”Astfel, UC3 va avea un punct de lucru găzduit de Centrul de Studii Africane al UBB, iar UBB va deschide un birou de reprezentare la Constantine, acesta fiind cel de-al doilea din Africa, după cel deschis în vara anului 2023 la Universitatea Cheikh Anta Diop din Dakar (Senegal). Deschiderea unor puncte de lucru ale UBB în ţări africane face parte din strategia de internaţionalizare a UBB şi este consonantă cu misiunea asumată de universitatea clujeană în cadrul organizaţiei universităţilor europene orientate către cercetare intensivă, GUILD organizaţie care coordonează o serie de proiecte internaţionale de excelenţă în domeniul cercetării şi dezvoltării academice în parteneriat cu universităţi şi reţele universitare din state africane”, a mai transmis universitatea.

Spre exemplu, în cadrul definit de GUILD, UBB este deja partener principal într-un Cluster African-European de Excelenţă dedicat ”Managementului Resurselor de Pământ şi Apă, cu impact asupra Sănătăţii Umane” (Sustainable Water and Land Resource Management for Human Well-Being).

”Din partea europeană, Clusterul este condus de Universitatea din Berna, cu UBB partener principal, alături de alţi parteneri („World Overview of Conservation Approaches and Technologies”), iar din partea africană Clusterul este condus de Addis Ababa University, cu parteneri principali Universitatea din Nairobi, Universitatea Rhodes şi Universitatea Cheikh Anta Diop, alături de alţi parteneri (spre exemplu, Ministerul Apei şi Energiei din Etiopia)”, a mai transmis instituţia de învăţământ.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.