Un acord de colaborare a fost semnat, luni, între municipalitatea din Bucureşti şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, primarul general Nicuşor Dan afirmând că acest act va permite municipalităţii să acceseze fonduri nerambursabile pentru implementarea proiectelor ce au ca scop gestionarea situaţiei migranţilor care ajung în Capitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicuşor Dan a arătat, într-o postare pe Facebook, că a semnat, luni, alături de şeful Misiunii OIM în România, Mircea Mocanu, Acordul de colaborare dintre Municipiul Bucureşti şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, marcând cu această ocazie şi Ziua Internaţională a Migranţilor (18 decembrie).

”Acordul va permite municipalităţii să acceseze fonduri nerambursabile pentru implementarea proiectelor ce au ca scop gestionarea situaţiei migranţilor care ajung în Bucureşti, fie că vorbim de refugiaţi de război sau de cei care migrează din cauze economice, astfel încât aceştia să poată fi integraţi în comunitatea locală. În actualul context generat de conflictul din Ucraina, Primăria Municipiului Bucureşti, prin Serviciul Integrare Multiculturală, va intensifica cooperarea cu Organizaţia Internaţională pentru Migraţie pentru acoperirea nevoilor identificate în rândul cetăţenilor ucraineni aflaţi în România”, a explicat primarul general.

El a adăugat că PMB va participa la implementarea proiectelor menite să faciliteze accesul refugiaţilor la asistenţă (sprijin material, sprijin medical, organizarea de activităţi socio- culturale, sprijin în accesarea pieţei muncii, etc.) şi la serviciile acordate la nivelul administraţiei locale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.