Accesul în zona istorică a municipiului Constanţa va fi restricţionat pentru autovehicule, din 1 noiembrie, şi va fi permisă intrarea maşinilor doar în anumite perimetre şi pe baza unui permis special. În zona mai pot intra cei care locuiesc acolo, maşinile de aprovizionare, de utilităţi şi cele ale autorităţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Primăria Constanţa a anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, că începând din 1 noiembrie, se trece la blocarea accesului autovehiculelor neautorizate în zona peninsulară a municipiului.
 
"Potrivit Regulamentului de acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanţa adoptat prin HCLM 294/2021, din punct de vedere al destinaţiei, zona peninsulară va fi separată în două părţi: zone exclusiv pietonale (cu destinaţie pietonală cu excepţia desfăşurării unor evenimente sociale, culturale/sau sportive, a executării de lucrări de construire, amenajare şi modernizare, în situaţii de intervenţie pentru situaţii de urgenţă sau situaţii speciale); zone ocazional carosabile (cu destinaţie preponderent pietonală şi ocazional carosabilă)”, se arată în comunicat. 
 
Accesul vehiculelor în interiorul zonei pietonale se va realiza doar în baza unui permis, care se obţine la cerere.
 
Astfel, există mai multe tipuri de permise: pentru rezidenţi persoane fizice, pentru rezidenţi persoane juridice, pentru evenimente, pentru aprovizionare, pentru instituţii publice, pentru amenajări, pentru furnizorii serviciilor de utilităţi publice, pentru furnizorii serviciilor de catering, poştă sau curierat şi transport valori, pentru evenimente religioase, pentru situaţii excepţionale.
 
Intrarea şi ieşirea maşinilor în/din zona peninsulară se realizează doar prin punctele prevăzute în Regulamentul de acces în care vor fi amplasate indicatoare de semnalizare rutieră. Viteza de deplasare a vehiculelor în zona peninsulară este de maxim 30 km/h.
 
De asemenea, maşinile autorităţilor, dacă au greutatea maximă de 3.500 de kilograme, pot intra în zonă fără să solicite permisul de acces.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.