Academia Română condamnă propaganda desfăşurată de AUR la SNSPA, afirmând că ”distribuirea în spaţiul universitar de către un partid politic a unor pliante cu conţinut politic, care blamează explicit personalităţi universitare pentru activitatea lor academică, îndemnul adresat studenţilor de a abandona studiile şi de a lua atitudine politică împotriva propriei universităţi sunt acţiuni politice inacceptabile”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Biroul Prezidiului Academiei Române a luat cunoştinţă, cu profundă îngrijorare, de un eveniment deosebit de grav petrecut în campusul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti, cu ocazia deschiderii anului universitar 2023-2024. Activişti ai AUR au pătruns în incinta universităţii şi au împrăştiat manifeste politice care îi îndemnau pe studenţi să renunţe la studii şi să se înscrie în AUR. Distribuirea în spaţiul universitar de către un partid politic a unor pliante cu conţinut politic, care blamează explicit personalităţi universitare pentru activitatea lor academică, îndemnul adresat studenţilor de a abandona studiile şi de a lua atitudine politică împotriva propriei universităţi sunt acţiuni politice inacceptabile într-o societate democratică”, se arată într-un  comunicat de presă transmis, joi, de Academia Română.

Reprezentanţii instituţiei atrag atenţia că, potrivit legii, spaţiile universitare şi academice sunt destinate în mod exclusiv învăţăturii, educaţiei şi cercetării, iar orice acţiune de propagandă politică este strict interzisă.

”Academia Română condamnă încălcarea spaţiului universitar şi a libertăţii academice printr-o manifestare politică de o extremă gravitate, un atac la independenţa universitară cu forme de acţiune politică şi ideologii care păreau revolute. Ne manifestăm solidaritatea academică şi colegială cu profesorii, studenţii şi angajaţii SNSPA şi suntem conştienţi că toţi cei care iubesc democraţia şi buna funcţionare a instituţiilor statului nostru trebuie să vegheze ca astfel de derapaje grave de la legile ţării să nu se mai producă”, adaugă aceştia.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a fost acuzată, luni, de către Liga Studenţilor din SNSPA de propagandă politică la deschiderea anului universitar, unde reprezentanţi ai formaţiunii politice au împărţit fluturaşi cu diferite mesaje. ”Această formaţiune politică descurajează studenţii să urmeze învăţământul superior”, au transmis studenţii, iar George Simion a precizat că mesajele sunt asumate. ”Susţinem 100% ce e în acele pliante, e un mesaj asumat”, a transmis liderul AUR. La rândul său, rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a afirmat că George Simion a organizat un ”atac clasic de tip legionaro-fascist în spaţiul academic”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.