Primăria Capitalei a lansat, joi, aplicaţia pentru înscrierea în Proiectul "Testarea BRCA”, prin care 500 de persoane vor primi un sprijin financiar de 2.500 de lei/beneficiar pentru testarea care permite alegerea de către medicul oncolog a celui mai eficient tratament împotriva cancerului de sân.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăria Capitalei anunţă, într-un comunicat de presă, că a lansat, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, aplicaţia pentru înscrierea în Proiectul "Testarea BRCA”.

"Lansăm astăzi, în mod simbolic de Ziua mondială a luptei împotriva cancerului de sân, aplicaţia pentru înscrierea în Proiectul Testarea BRCA, care prevede acordarea unui sprijin financiar în cuantum total de 2.500 lei/beneficiar unui număr de 500 de persoane pentru decontarea serviciilor medicale în vederea efectuării acestui test decisiv în stabilirea tratamentului oncologic în cancerul de sân”, a afirmat primarul general, Gabriela Firea, în comunicat.

De acest proiect pot beneficia femei şi bărbaţi diagnosticaţi cu cancer mamar, indiferent de vârstă, care au indicaţie medicală de la specialistul oncolog.

Aceştia se pot înscrie în proiect pe site-ul www.assmb.ro, la secţiunea specială Proiect "Testarea BRCA", unde pot găsi toate informaţiile necesare.

Beneficiarii trebuie să fie cetăţeni români cu domiciliul stabil sau viză de reşedinţă în municipiul Bucureşti obţinută cu cel puţin 6 luni înainte de data depunerii cererii de aplicare.

Proiectul Testarea BRCA a fost aprobat, în 13 august, de Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi se va desfăşura în perioada 2020-2021, având alocat un buget multianual de 1.260.800 lei, care asigură testarea pentru 500 de beneficiari.

Testarea se realizează în unităţi sanitare publice şi/sau private cu profil oncologic, specializate în efectuarea acestui tip de test, care au fost afiliate în cadrul proiectului. Sprijinul financiar de 2.500 de lei/beneficiar, acordat de Primăria Capitalei, va fi decontat direct acestor unităţi de testare afiliate.

Potrivit comunicatului PMB, obiectivul proiectului îl reprezintă asigurarea unor şanse de eficienţă crescută a tratamentului oncologic prin utilizarea terapiilor biologice ţintite şi a metodelor de tratament chirurgical şi chimioterapic adaptate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.