Circulaţia rutieră pe drumul naţional (DN) 7 C este închisă de marţi, între Bâlea Cascadă (judeţul Sibiu) şi Piscu Negru (judeţul Argeş), a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Potrivit meteorologilor, la Bâlea Lac stratul de zăpadă măsoară 16 centimetri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii CNAIR au anunţat că circulaţia rutieră pe DN 7 C – Transfăgărăşan a fost închisă până la o dată ce va fi comunicată ulterior.

”Decizia închiderii acestui sector de drum a fost luată în conformitate cu Regulamentul de funcţionare a DN 7C Transfăgărăşan (...), dar şi din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din ultima perioadă, care pot periclita siguranţa circulaţiei prin căderi de stânci, alunecări de teren, pericol de polei, etc”, au anunţat reprezentanţii CNAIR.

Astfel, şoferii nu mai pot circula cu maşinile între Bâlea Cascadă (judeţul Sibiu) şi Piscu Negru (judeţul Argeş). La Bâlea Cascadă, drumarii au instalat deja panourile care anunţă închiderea traficului.

Transfăgărăşanul este închis anual, în perioada iernii, când circulaţia rutieră nu se mai poate desfăşura în siguranţă.

Potrivit meteorologilor, la Bâlea Lac stratul de zăpadă măsoară 16 centimetri şi continuă să ningă. În plus, temperaturile sunt negative şi pe durata zilei. 

În timpul iernii, vântul viscoleşte zăpada, iar pe şosea se formează troiene de câţiva metri.

Cât Transfăgărăşanul este închis circulaţiei rutiere, la Bâlea Lac se ajunge doar cu telecabina, de la Bâlea Cascadă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.