Cei aproape 200 de angajaţi ai Salinei de la Slănic Prahova refuză să lucreze, miercuri, pentru a doua zi consecutiv, ei acuzând că au salarii foarte mici. Un număr de 80 de mineri care lucrează în subteran sunt blocaţi în galeriile de sare de marţi dimineaţă şi continuă protestul, în timp ce minerii de suprafaţă protestează la staţia de preparare a sării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentantului protestatarilor, Alexandru Drăgoi, miercuri este a doua zi de protest a angajaţilor minei de sare din Slănic.

Drăgoi a precizat că cei aproximativ 80 de mineri care au coborât în subteran marţi dimineaţă se află în continuare acolo, refuzând lucrul, în timp ce colegii acestora, mineri de suprafaţă, continuă protestul la staţia de preparare a sării.

”De ieri (marţi – n.r.) dimineaţă de la ora 7.00 oamenii nu şi-au părăsit locurile de muncă. Cei 80 de mineri sunt în continuare în subteran, iar colegii lor, minerii de suprafaţă, aproximativ 110, sunt la instalaţia de preparare. Lucrul este întrerupt de atunci şi nu am părăsit locaţia” a declarat pentru News.ro Alexandru Drăgoi.

Acesta a precizat că nu este exclus ca unii dintre protestatari să intre în greva foamei, dacă situaţia privind salariile şi lipsa investiţiilor nu va fi rezolvată de către conducerea Salrom.

Angajaţii Salinei Slănic au intrat marţi în grevă, acuzând faptul că au salarii foarte mici, de sub 2.000 de lei, dar şi lipsa investiţiilor de la mina de salre din judeţul Prahova.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.