Ministerul Educaţiei anunţă că a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2020 se va desfăşura în perioada 24 august - 5 septembrie. Înscrierile vor avea loc între 13 şi 24 iulie, iar probele scrise se vor desfăşura între 24 şi 27 august. Primele rezultate se vor afişa în 2 septembrie, când se depun şi contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi anunţate în 5 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Educaţiei şi Cercetării (MEC), calendarul sesiunii august-septembrie 2020 a examenului naţional de Bacalaureat a fost aprobat prin ordin de ministru şi transmis spre publicare în Monitorul Oficial.

Conform ordinului, înscrierea candidaţilor este programată în intervalul 13-24 iulie. Documentele-tip de înscriere - completate şi semnate - pot fi depuse la secretariatele unităţilor de învăţământ-centre de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice/poştă, folosindu-se coordonatele indicate de secretariatele unităţilor de învăţământ.

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24-27 august, astfel:

  • 24 august: Limba şi literatura română - E.a)
  • 25 august: proba obligatorie a profilului - E.c)
  • 26 august: proba la alegere a profilului şi specializării - E.d)
  • 27 august: Limba şi literatura maternă -  proba E.b)

Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se pot realiza în 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de Bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă, la probele de profil din cadrul examenului naţional de Bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Afişarea primelor rezultate la probele scrise va avea loc în 2 septembrie (până la ora 12:00) şi va fi urmată de etapa depunerii contestaţilor, în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 - 20:00. La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor - RGPD). Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate în 5 septembrie.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puţin 6.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.