Organizaţia Salvaţi Copiii România pune la dispoziţia tuturor românilor care vor să contribuie la Fondul de asistenţă umanitară pentru copiii refugiaţi din Ucraina şi mamele lor numărul de SMS 8827, pentru donaţii singulare de 2 euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipele de teren ale Salvaţi Copiii România, sprijinite de voluntari, acordă asistenţă umanitară pentru copiii refugiaţi din Ucraina în punctele de frontieră de la Sighet, Siret, Giurgiuleşti şi Isaccea şi în Centrele pentru solicitanţi de azil ale Inspectoratului General pentru Imigrari din Maramureş, Suceava şi Galaţi.

Nevoi identificate la frontieră de echipele Salvaţi Copiii România: Persoanele care se refugiază din Ucraina au nevoie de informaţii clare despre procedura de azil şi despre regimul de tranzit; E nevoie de consiliere psihologică – atât la frontieră, cât şi în centre, sunt situaţii dramatice, cărora copiii le fac faţă cu greu; Este nevoie de materiale de primă necesitate: pături, căciuli, mănuşi, medicamente, hârtie igienică, saci menajeri.

Ce pot face cei care vor să ajute: Să sprijine programul de asistenţă umanitară printr-o donaţie AICI sau printr-o donaţie singulară de 2 Euro, trimiţând un SMS la 8827; Să ducă informaţia mai departe; Să rămână empatic şi solidar, contează pentru noi!

Organizaţia Salvaţi Copiii este activă în domeniul azilului încă din 1995, derulând o serie de proiecte ce oferă servicii educaţionale şi sociale adresate nevoilor specifice ale copiilor solicitanţi de azil şi refugiaţi, inclusiv minori neînsoţiţi şi persoane relocate. În cei 25 de ani de activitate în domeniul azilului, 9.200 de copii şi familiile acestora au beneficiat de activităţi zilnice, asistenţă financiară, consiliere socială şi psihologică şi suport material şi educaţional.

Scopul intervenţiilor Salvaţi Copiii este de a asigura şi promova respectarea drepturilor copiilor solicitanţi de azil şi beneficiari de protecţie internaţională, dar şi de a contribui la îmbunătăţirea situaţiei acestora, oferind servicii integrate pentru a răspunde prompt nevoilor copiilor la momentul sosirii în România, pe perioada procedurii de azil şi după obţinerea protecţiei internaţionale, în vederea integrării în plan social şi educaţional.

Servicii oferite de Salvati Copiii pentru migranţi

În 2021, Salvaţi Copiii a acordat o atenţie deosebită furnizării de servicii directe copiilor, părinţilor şi adulţilor vulnerabili solicitanţi de azil sau beneficiari ai protecţiei internaţionale. În contextul creşterii numărului minorilor neînsoţiţi (2.174), intervenţia Salvaţi Copiii s-a concentrat pe asigurarea nevoilor de bază la momentul sosirii pe teritoriul României. 1.190 de copii şi 571 de adulţi au primit ajutor în Centrele Regionale de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil ale Inspectoratului General pentru Imigrări din Bucureşti, Galaţi, Rădăuţi, Şomcuta Mare şi Timişoara.

Au fost desfăşurate activităţi de asistenţă socială, cu accent pe acordarea de suport material pentru acoperirea nevoilor de bază, consiliere socială şi informare.  De asemenea, a fost oferit sprijin educaţional pentru copii, în vederea asigurării accesului echitabil la educaţie. Au fost distribuite pachete cu materiale educaţionale şi recreative pentru copii, precum şi pachete cu produse sanitare, îmbrăcăminte şi alimente.

Astfel, numai în 2021, 1.020 de copii (dintre care 230 de minori neînsoţiţi) şi 352 de adulţi au beneficiat de informare, iar 1.190 de copii şi 571 de adulţi au beneficiat de suport material pentru asigurarea nevoilor de bază la momentul sosirii în centre. Am oferit asistenţă în vederea accesării serviciilor sociale pentru 1.020 copii şi 352 de adulţi (consiliere, acompaniere, depunere dosare sociale, alocaţii, acte stare civilă, dosare de handicap etc.). Am colaborat cu unităţile medicale din centrele de cazare şi am organizat sesiuni de informare pentru prevenirea răspândirii COVID-19, distribuind, totodată, pachete cu produse sanitare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.