Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, a semnat 80 de noi contracte de finanţare, între autorităţile publice locale din 56 de unităţi administrativ-teritoriale şi Ministerul Dezvoltării şi cu o valoare totală de 530.357.400,24 de lei, depuse prin componentele C5 – Valul Renovării şi C10 – Fondul Local din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), anunţă ministerul marţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Contractele au fost încheiate între autorităţile publice locale din 56 de unităţi administrativ-teritoriale şi Ministerul Dezvoltării şi au o valoare totală de 530.357.400,24 de lei. Astfel, prin Valul Renovării, au fost semnate 58 de contracte, în valoare de 490.936.450,66 de lei, pe care autorităţile locale din 35 de localităţi le-au depus pentru consolidarea seismică şi creşterea eficienţei energetice a unor clădiri rezidenţiale multifamiliale şi a unor instituţii publice”, precizează ministerul Dezvoltării. 

Astfel, ”prin Fondul Local, au fost semnate 22 de contracte, în valoare totală de 39.420.949,58 de lei, depuse de 21 de autorităţi administrativ-teritoriale, pentru creşterea eficienţei energetice şi gestionarea inteligentă a energiei la clădirile publice (instituţii de învăţământ, unităţi medicale şi culturale, sedii administrative)”. 

”Până în prezent, prin cele patru componente ale PNRR, coordonate de Ministerul Dezvoltării, au fost semnate 6.497 de contracte de finanţare”, mai spune instituţia. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.